Naslovna2018-12-11T10:39:26+00:00

VODEĆI U POLIURETANIMA

Poduzeće Poli-mix d.o.o. početak bilježi 1998. godine kada je obitelj Simčić osnovala obrt Plast-a.

Nakon deset godina rasta i razvoja 2006. godine pojavila se potreba osnivanja poduzeća koje je do danas u vlasništvu iste obitelji.

Od samog početka naglasak u poslovanju stavljamo na napredak i razvoj. Do danas smo prelaskom na visokotlačnu tehnologiju proizvodnje poliuretanskih pjena u potpunosti osuvremenili strojni park te razvili nove proizvodne programe.

Neprestano razvijamo vlastite formulacije za poliuretanske pjene, od baznih sirovina do gotovog proizvoda. Zato u naše ruke stalno dolaze najzahtjevniji projekti. To možemo zahvaliti sposobnosti da inoviramo i kreiramo proizvode od poliuretana koji su naizgled neizvedivi.

Kada smo 1998. godine započinjali s obrtom Plast-a, nismo ni sanjali da će vrijeme proći tako brzo i da ćemo postići takve poslovne rezultate. Posebno nam je drago što smo svojim kvalitetnim radom i profesionalnim odnosom stekli povjerenje mnogih poslovnih partnera. Zato s ponosom ističemo svoj poslovni slogan „Vodeći u poliuretanima”.

PROIZVODI

Neprestano inoviramo i kreiramo proizvode od poliuretana koji su naizgled neizvedivi. Upoznajte se s našim asortimanom i povjerite nam i svoje projekte.

ŠTO SU POLIURETANI?

NOVOSTI

Blog o najnovijim vijestima iz razvoja industrije poliuretana i svega novog što vam pripremamo.

Load More Posts

PRIZNANJA ZA INOVACIJE

Već godinama svoja inovativna rješenja u radu s poliuretanima predstavljamo na raznim izložbama inovacija.
Time se nadamo dati i svoj prilog u razvoju i napretku industrije poliuretana.

Neke od nagrada koje smo primili uključuju:

  • Međunarodnu izložbu inovacija IENA 2000 i EUREKA 2000.
  • Grad Rijeka 2. Izložba inovacija 2000.
  • Grad Rijeka 2. Izložba inovacija 2001.
  • Priznanje Hrvatske Gospodarske komore 2005.
  • 3. Međunarodnu izložbu inovacija Arca 2005.
  • 10. Izložbu inovacija u pomorstvu 2005.
  • 7. Izložbu inovacija 2006.
  • 13. Izložbu inovacija u pomorstvu Nautica 2008.
  • Međunarodnu izložbu inovacija ARCA.

ODGOVORNOST PREMA OKOLIŠU 

Poliuretanska industrija posredno i neposredno predstavlja desetke tisuća kompanija diljem svijeta i nekoliko milijuna radnih mjesta. Važno je napomenuti da je rast ove industrije stabilan i održiv jer poliuretani imaju znatan doprinos u očuvanju resursa.
Na primjer, procijenjeno je da tijekom svojeg vijeka trajanja poliuretanska izolacija ostvaruje uštede otprilike 50 do 100 puta veće od količine fosilnih goriva koja je potrebna za njezinu proizvodnju. Na taj način industrija generira ekonomski rast stvaranjem poslova u sektoru poliuretana i pametno upravljajući današnjim resursima za dobrobit budućih generacija.
Iako su poliuretani bazirani na nafti, ograničenom resursu, njihove su karakteristike takve da pomažu u očuvanju mnogih resursa, istovremeno održavajući i povećavajući standarde življenja.
Industrija poliuretana neprestano nastoji produžiti vijek trajanja svojim proizvodima kako bi bili ekološki još prihvatljiviji. Projekti na kojima se radi pokazuju da sheme recikliranja smanjuju količine poliuretanskog otpada. Godišnje se reciklira više od 250.000 tona poliuretana iz europskih izvora. Nadalje, upotreba poliuretanskog otpada za proizvodnju energije opet smanjuje potrebu za fosilnim gorivima.
Danas se oko 45 % fosilnih goriva upotrebljava za klimatizaciju građevina. Upotrebom izolacijskih materijala mogu se ostvariti znatne uštede energije. Rezultat je redukcija emisije CO2, jednog od glavnih uzroka globalnog zatopljenja.
Hladnjaci za domaćinstva koji upotrebljavaju poliuretane kao izolaciju ostvarili su uštedu potrošnje energije od 37 %. Poboljšavajući ekološki dizajn aparata upotrebom poliuretana možemo zadržati udobnost suvremenog života kroz energetsku učinkovitost i odgovornost. Te uštede rezultiraju smanjenjem učinka staklenika. U sličnom tonu danas sve veći broj proizvođača vozila upotrebljava poliuretane kako bi smanjili težinu finalnih proizvoda. Time postižu manju potrošnju pogonskih goriva i opet posljedično smanjenje emisije CO2 te smanjenje učinka stakleničkih plinova.
Razvojem, promišljanjem i ponajprije inovacijama zasigurno možemo industriju poliuretana učiniti jednim od glavnih aktera održivog razvoja i zaštite okoliša. Vjerujemo da i naš Poli-mixov tim može dati svoj doprinos.

Reciklaža

Godišnje se reciklira više od 250.000 tona poliuretana iz europskih izvora.

Održivi razvoj

Industrija poliuretana neprestano nastoji produžiti vijek trajanja svojim proizvodima kako bi bili još ekološki prihvatljiviji.

Potrošnja goriva

u vozilima, poliuretani garantiraju sigurnost i udobnost, istovremeno pozitivno utječući na efikasnost korištenja goriva jer su lakši od drugih dostupnih materijala.

Efikasni izolatori

poboljšavaju energetsku učinkovitost objekata i smanjuju potrebu za grijanjem/hlađenjem, smanjujući tako emisiju ugljika.

KONTAKT

Poli-mix d.o.o.
Prerada plastičnih masa
Šapjane 73
51214 Šapjane
Hrvatska
tel.(+)385.(0)51.732.131
fax.(+)385.(0)51.603.138
email.info@polimix.hr
GPS koordinate: 45.479678,14.256198